Reporters Sense Fronteres ha denunciat els atacs d’Israel que ja han destruït les instal·lacions de 23 mitjans locals i internacionals. “Apuntar deliberadament a mitjans de comunicació pot constituir un crim de guerra”, ha assenyalat el seu secretari general, Christophe Deloire. Així doncs, ha demanat a la fiscal de la Cort Penal Internacional, Fatou Bensouda, que inclogui aquests atacs en la seva investigació i determini si ho són.

“Al destruir-los de forma intencionada, l’Exèrcit israelià no només infligeix destrosses materials inacceptables a les redaccions, sinó que obstaculitza la cobertura mediàtica d’un conflicte que afecta directament la població civil”, afegeix.

El passat dissabte, l’Exèrcit va bombardejar un edifici a Gaza on hi havia les oficines de la cadena Al Jazeera i l’agència estatunidenca Associated Press. Israel va avisar de l’atac pocs minuts abans perquè desallotgessin l’edifici. Segons va argumentar, a l’edifici hi havia instal·lacions dels “serveis d’informació militar” de Hamas.

El primer atac es va produir l’11 de maig, quan Israel va bombardejar la torre Al Jawhara, seu de 14 mitjans de comunicació, entre els quals el diari Palestine Daily News i la televisió Al Araby. En aquest edifici el corresponal d’Efe hi tenia la seva oficina.

I el 13 de maig l’Exèrcit va destruir la torre Al Shorouk, on hi havia set mitjans, entre ells el grup de ràdio i televisió Al Aqsa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram