La companyia British Sky Broadcasting (BSkB), presidida per James Murdoch, fill del magnat de la comunicació Rupert Murdoch, llançarà la segona meitat de l’any que ve un nou canal de notícies en àrab que emetrà al Pròxim Orient i el nord de l’Àfrica.

La versió en àrab del canal Sky News tindrà la seu als Emirats Àrabs Units, començarà les emissions al segon semestre de 2012 i tindrà un públic potencial de 50 milions de llars. El nou canal s’emetrà en alta definició.

Aquest llançament és fruit d’un acord entre BSkB i la companyia d’Emirats Àrabs Units Abu Dabi per a la Inversió Informativa. La voluntat de les dues empreses implicades en el projecte és que es produeixi un canvi en relació al producte que ofereixen actualment altres emissores àrabs com ara Al Jazeera en la forma i el contingut de la informació.

Per a James Murdoch, el canal suposa “un pas molt important en l’accés als mercats d’aquesta regió del món”. Una zona geoestratègica que segons el director de BSkB està vivint un procés de canvi “molt ràpid i el que hi passa actualment contribueix a la formació de l’agenda informativa”.

Per la seva part, el responsable d’Abu Dabi per a la Inversió Informativa, Sultan Ahmed Yabar, els fets que han succeït darrerament al món àrab fan constatar la necessitat que existeixi un mitjà de comunicació en àrab “que pugui donar notícies amb tota objectivitat i claredat”.

L’Orient Mitjà compta en l’actualitat amb altres canals internacionals per satèl•lit en llengua àrab, com el servei de la BBC en aquesta llengua, la cadena de Qatar Al Jazeera i la cadena dels Emirats Àrabs Units Al Arabiya.