El director general de la BBC, Tony Hall, va anunciar dilluns en una carta a la plantilla que el proper estiu deixarà la corporació. El periodista va assumir el càrrec el 2013 i es donava per fet que continuaria fins al 2022.

“Si seguís el meu cor, sincerament no voldria marxar mai. Tot i això, crec que una part important del lideratge és posar primer els interessos de l’organització”, diu en la missiva.

Alguns mitjans anglesos vinculen la renúncia a l’enfrontament amb el sector euroescèptic del Partit Conservador, que ha acusat la BBC de no haver mantingut la neutralitat amb el Brexit. Recentment, el president Boris Johnson va dir que el nou Govern estudiaria la manera d’eliminar la taxa anual que paga la ciutadania per finançar l’ens públic.

El 2022, a més de celebrar el centenari, la BBC ha de revisar els seus estatuts, els quals s’han de renovar el 2027 i estableixen tant el compromís amb la independència editorial i les obligacions públiques com el sistema de finançament. Segons assenyala Tony Hall en la carta a la plantilla, el “correcte” és que hi la mateixa persona dirigeixi ambdues etapes.

Ara la corporació pública iniciarà el procés per substituir Tony Hall com a director general.