El diari ugandès Rolling Stone ha publicat a la seva portada imatges dels que anomena “els 100 principals homosexuals d’Uganda”, amb un titular que sentenciava: “Pengeu-los”. En la informació del diari local, a més, es facilita els números de telèfon i adreces d’aquestes persones.

Des de la publicació de la llista, almenys quatre dels al·ludits han estat atacat i molts altres es troben amagats, segons ha explicat l’activista de drets humans Julian Onziema.

Fa un any, un legislador va presentar un projecte de llei en el qual s’estipulava la pena de mort com càstig a certs actes homosexuals i cadena perpètua per a d’altres. Però, malgrat que la proposta es va descartar davant de la condemna de la comunitat internacional, des de llavors, els gais d’aquest país han estat objectiu d’atacs i persecució.

L’article del diari, que no té res a veure amb la publicació nord-americana, va ser publicat el passat 9 d’octubre, cinc dies abans de l’aniversari del projecte de llei. La notícia al·legava que una malaltia desconeguda i mortal estava atacant els homosexuals a Uganda i assenyalava que els gais estaven reclutant un milió de nens mitjançant batudes a les escoles.

Es suspèn la publicació, però no pel seu contingut

Després de la publicació de la notícia al Rolling Stone ugandès, el Consell de Mitjans del Govern va ordenar la suspensió de la publicació, però no pel seu contingut, sinó perquè no estava registrat. Una cop legalitzi el seu procés d’inscripció, la capçalera podrà tornar a publicar les seves edicions, va assenyalar Paul Mukasa, secretari del Consell.

L’editor del diari, Giles Muhame, va dir que l’article era “d’interès per al públic”. “Sentim que la societat necessitava saber que aquest tipus de personatges viuen entre ells”, va dir Muhame.

“Ells s’aprofiten de la pobresa per reclutar ugandesos. En resum, ho vam fer perquè l’homosexualitat és il·legal, inacceptable i insulta el nostre estil de vida tradicional”, va afegir.

Font: Associated Press