El diari Straatnieuws (notícies del carrer), un dels dos diaris holandesos que es venia al carrer per ajudar als més necessitats, es convertirà aquest any en un diari de venda habitual als quioscos del país a un preu d’1,80 euros.

El diari, que va néixer a la ciutat d’Utrecht l’any 1993, compta amb una microredacció de poc més de mitja dotzena de persones, la majoria voluntaris. Segons l’editor en cap del rotatiu, Frank Dries, el repte ara serà fer uns continguts atractius que facin que la publicació pugui vendre’s als quioscos.

En aquest sentit, afirma que fins fa poc els temes del seu diari se centraven en la vida dels sense sostre, els pobres, un tema que considera que “ja no ven” i que, per tant, “la novetat s’ha acabat i ara la gent el que vol són simplement temes interessants”.

El passat mes de setembre l’altre diari pels indigents holandesos, el Zelfkrant, ja es va veure obligat a tancar. La Justícia holandesa va determinar que la venda del Zelfkrant per part d’immigrants romanesos i búlgars era il·legal. Aquest diari, que es venia a un euro per exemplar, es repartia a ciutats com Rotterdam, Dordrecht o Leiden.