La setmana passada, el grup Bouygues va presentar una denúncia contra Le Canard Enchaine per difamació. Els fets es remunten al passat 7 de desembre, quan el setmanari satíric va fer pública una investigació judicial oberta al febrer sobre corrupció i tràfic d’influències per la qual el gegant de la construcció seria l’adjudicatari de la futura seu del Ministeri de Defensa amb un cost de 3,5 milions d’euros.

La constructora assegura que aquestes acusacions són “falses” i que li produeixen un “gran perjudici”. Per aquest motiu, Bouygues ha demandat Le Canard Enchaine i reclama 9 milions d’euros com a compensació. La querella es dirigeix contra el setmanari, el seu director editorial, Michel Michel Gaillard, i dos dels seus periodistes, Hervé Liffran i Christophe Nobili.

Reporters sense Fronteres (RSF), sense entrar en les informacions difoses per Le Canard Enchaine, ha condemnat la demanda de Bouygues per la “quantitat astronòmica” reclamada, i l’acusa d’haver perdut el sentit de la proporció. “Busca l’empresa la mort del periòdic?”, es pregunta l’organització.

RSF veu en l’operació una “intenció manifesta d’intimidar la premsa” perquè no es reprengui la informació que incrimina la constructora, recollida també per altres mitjans francesos.