El “bloqueig arbitrari i il·legal” d’entitats bancàries dels EUA ha provocat que Wikileaks suspengui temporalment la publicació de documents, segons va denunciar aquest dilluns el seu fundador, Julian Assange.

En concret, assegura que entitats com Visa, Mastercard, PayPal, Bank of America i Western Union han bloquejat durant 11 mesos el finançament de l’associació, que hauria deixat d’ingressar un 95% de les donacions. Segons va explicar, si el ritme de donacions hagués estat el mateix del 2010, haurien deixat d’ingressar més de 50 milions de dòlars.

En roda de premsa celebrada a Londres, Assange va admetre que si l’organització no troba la manera de trencar el bloqueig abans d’acabar l’any, Wikileaks no seguirà al 2012. Per continuar treballant durant un any, necessitaria 3,5 milions de dòlars.

Per tot plegat, l’associació ara destinarà tots els seus esforços i els recursos que queden en trobar finançament per continuar amb la seva tasca. De moment, té en marxa la campanya Wikileaks et necessita, on demanen donacions als seus seguidors.