TVE Catalunya s’encarregarà de produir el senyal de la missa que se celebrarà a la Catedral de Barcelona el dia de Sant Esteve, la qual commemora el nomenament de Juan José Omella com a arquebisbe en substitució de Lluís Martínez i Sistach. La cerimònia, però, no serà transmesa per cap dels canals de TVE, sinó que se cedeix a les televisions que ho sol·licitin. De moment, només ho ha fet la de la Conferència Episcopal, 13tv.

La secció sindical de CCOO a RTVE Catalunya acusa el seu director, Eladio Jareño, de “malversació” de fons públics en aquesta producció, perquè “s’empren diners de tota la ciutadania en un acte d’una institució privada”. El sindicat entén que l’acte és un fet “noticiable” i que hauria de cobrir-se com a tal, amb els mateixos mitjans que es destinen a les informacions que es produeixen diàriament per al Telediario.

“El que no té cap sentit és que la Corporació RTVE tingui aturades les seves unitats mòbils perquè segon els gestors de l’empresa ‘moure-les representa una despesa alta que no es pot permetre’. Tanmateix, Eladio Jareño pot treure-les per complaure a l’Església i al seu canal de televisió”, critica CCOO. “O és que s’està buscant un nou destí per si les coses no van bé el 20 de desembre?”, etziba en un comunicat.

El sindicat explica que, la passada Setmana Santa, RTVE va fer d’emissor del senyal de les processions religioses que li van donar televisions locals per evitar desplaçar unitats mòbils i personals, i que cada setmana s’emeten esdeveniments esportius que ofereixen productores privades perquè és “car” fer-ho amb mitjans propis. “En què quedem?, hi ha o no possibilitat de produir?”, es qüestiona.

“TVE a Sant Cugat no és el cortijo de ningú, ni el seu director el senyoret que el governa al seu aire”, afegeix la secció sindical de CCOO. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram