Aquest juny arriba als cinemes All Governments Lie (Tots els governs menteixen), el documental dirigit per Fred Peabody que reivindica el periodisme d’investigació independent. El film es pot veure durant tot el mes a través de la xarxa de sales de la iniciativa El documental del mes, impulsada pel festival DocsBarcelona.

El treball mostra una nova onada de periodistes de mitjans independents dels Estats Units que busquen oferir una visió contrastada, honesta i lliure d’interferències de les informacions oficials. Són hereus d’I.F. Stone, periodista que als anys 60 va marcar una època amb una columna setmanal on es dedicava a desemmascarar la corrupció i les mentides del Govern dels EUA amb una informació veraç, contrastada i independent.

All Governments Lie posa cara i dona veu als professionals que han fet sortir a la llum les revelacions de la NSA en el cas d’Edward Snowden, les foses comunes a la frontera amb Mèxic, els assassinats selectius amb drons militars a l’Orient Mitjà, o la violació del dret a la intimitat dels ciutadans.

El documental, produït per Jeff Cohen i Oliver Stone, compta amb el testimoni de Noam Chomsky, Michael Moore, Glenn Greenwald, Jeremy Scahill, Amy Goodman o Carl Bernstein.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram