À Punt Mèdia i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han acordat prorrogar per quatre anys el conveni de col·laboració signat el 2018 entre ambdues entitats.

L’acord inclou diferents línies de treball conjunt, com ara la promoció de la llengua i la literatura valencianes, la millora de l’ús social del valencià, i la col·laboració en la celebració de l’Escriptor de l’Any.

“El treball conjunt durant aquests anys ha resultat molt profitós per dos institucions que comparteixen l’objectiu de la promoció de la llengua i la literatura valencianes”, assenyalava dimarts Alfred Costa, director general d’À Punt, en l’acte de renovació del conveni.

“L’Acadèmia Valenciana de la Llengua reconeix la tasca de difusió que À Punt fa de la llengua i cultura de les valencianes i els valencians”, apuntava la seva presidenta, Verònica Cantó.

Mitjançant aquest conveni, anualment s’ha elaborat contingut audiovisual sobre la proposta literària escollida per l’AVL per commemorar l’Escriptor de l’Any, amb els documentals Ferrer: ídol, líder, sant i mite, dedicat a sant Vicent Ferre; Carmelina, Mar i cel , sobre Carmelina Sánchez-Cutillas, i el de Joan Fuster que està en procés de producció.

L’AVL també ha patrocinat programes relacionats amb la difusió del valencià, com ara el concurs Rosquilletres, dirigit a l’alumnat d’ESO, i els programes Trau la llengua i Plaerdemavida.

A més, les dues entitats han acordat aprofundir en la formació dels professionals dels mitjans públics, tot posant en marxa una acció permanent.

En el marc d’aquesta col·laboració s’ha acordat un accés al Diccionari normatiu valencià en línia de l’AVL des del centre multimèdia en línia per a l’autoaprenentatge de llengües (valencià i anglès), una plataforma que està desenvolupant À Punt, amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Els mitjans públics i l’AVL també treballen conjuntament en el projecte de subtitulació de continguts audiovisuals assistida per ordinador, en temps real i basada en la intel·ligència artificial, el qual compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València.

Amb la signatura d’aquesta pròrroga À Punt i l’Acadèmia continuaran treballant conjuntament en aquestes i altres accions, com ara la difusió i promoció de vocabularis, documents i jornades centrades en la llengua i l’ús social d’aquesta.