Montserrat Figuerola i Roger Loppacher segellen el conveni (foto: CAC).

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i l’Hospital Universitari de Bellvitge elaboraran un conjunt de materials didàctics per prevenir l’addicció a jocs d’atzar i les apostes i als videojocs, i també els trastorns alimentaris com l’anorèxia i la bulímia nervioses. Els materials estaran adreçats a infants i adolescents, les seves famílies i als professionals de l’educació.

El president del CAC, Roger Loppacher, i la responsable de la gerència territorial metropolitana sud de l’Institut Català de la Salut, Montserrat Figuerola, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració que estableix les actuacions que durà a terme cada institució en relació amb aquestes problemàtiques.

Aquest és el segon acord d’aquestes característiques assolit per l’ens regulador després del signat al gener amb l’Hospital Sant Joan de Déu. La iniciativa respon a l’increment de les consultes vinculades a l’ús de les tecnologies per part dels menors d’edat pel que fa als jocs i les apostes, als videojocs i als trastorns alimentaris. L’objectiu dotar les famílies i els professionals de l’àmbit educatiu de la informació i els recursos necessaris per promocionar un consum saludable de continguts audiovisuals, a més de prevenir les conductes de risc.

El conveni entre el Consell de l’Audiovisual i l’Hospital de Bellvitge també preveu l’intercanvi de recursos i d’informació sobre les matèries esmentades, així com la difusió dels continguts didàctics per les xarxes socials respectives. Una de les primeres actuacions serà elaborar una unitat didàctica sobre el joc i les apostes en línia, la qual s’inclourà en el material divulgatiu que el programa eduCAC ofereix a escoles i famílies.

Igualment es preveu una experiència pilot d’organització de tallers, que duran a terme professionals de l’HUB a escoles, per tal de prevenir sobre les addicions al joc en línia i als videojocs, i sobre els trastorns alimentaris.

En l’acte de signatura, Roger Loppacher ha destacat la importància de disposar de materials didàctics per prevenir tant l’addicció als jocs d’atzar i les apostes a internet com els trastorns alimentaris. Sobre la primera problemàtica, ha tornat a reclamar una regulació més estricta.

“Demanem la prohibició d’emetre publicitat de jocs d’atzar i apostes durant la franja d’horari protegit, per tal de protegir els menors”, ha dit el president del CAC. Loppacher també ha indicat que cal vedar la presència de famosos als anuncis de jocs i apostes, i evitar que es promocionin en les narracions esportives i amb bons.