El digital CatalunyaDiari ha posat en marxa Extra, una secció de “reportatges d’opinió” amb Jordi Graupera i Miquel Bonet com a editors, la qual oferirà un article diari (de dilluns a divendres) escrit i editat amb “observació i intenció”.

Extra es presenta com “una posició i una actitud per als temps que vindran, que potser no seran fàcils, però seran més transparents”. La voluntat és crear un espai on “la conversa pugui ser franca”, diu l’editorial. El primer article és El Nou Món és conservador, de Javier Borràs Arumí.

“Hem demanat a gent que escriu bé –aliena a les veus que han configurat els discurs fins avui– que ens expliqui coses que passen i que defensin una tesi sobre aquestes mateixes coses. La que sigui, mentre estigui ben pensada i ben escrita. Fins i tot assumint el risc que aquesta opinió no agradi a ningú –encara. Volem ser llegits i que el temps invertit valgui la pena”, expliquen en la missiva de presentació.

Graupera i Bonet consideren que la majoria de seccions d’opinió del país són “o bé col·leccions d’amenaces velades o bé fragments de psicologia d’autodefensa i autoestima”. Per això, demanen als articulistes d’Extra “trencar aquesta idea que els fets serveixen per ocultar els prejudicis; i revertir aquesta cultura de competir per veure qui aconsegueix publicar el judici amb menys contingut”.