El president del CAC, Roger Loppacher, i el del CSA, Karim Ibourki, segellen l’acord (foto: CAC).

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el Conseil Supérieur de l’Audiovisuel belga han signat un conveni pel qual col·laboraran en matèria de regulació audiovisual i protecció dels menors d’edat i altres grups vulnerables a internet. Així mateix, els dos reguladors impulsaran mecanismes de col·laboració pel que fa l’alfabetització mediàtica, la sostenibilitat econòmica del sector, la promoció dels mitjans locals i la sostenibilitat del servei públic audiovisual.

L’acord el van segellar dijous a Brussel·les Roger Loppacher, president del CAC, i Karim Ibourki, president del CSA, l’autoritat encarregada de la regulació del sector audiovisual (a la Federació Valònia-Brussel·les.

El conveni preveu impulsar la regulació dels serveis audiovisuals, l’intercanvi d’informació en assumptes comuns en regulació de mitjans de comunicació, i debatre sobre solucions pràctiques de problemes legals pel que fa a la interpretació i aplicació de la regulació.

Així mateix, preveu la realització de consultes prèvies entre CAC i CSA en el cas de prestadors de serveis audiovisuals que tinguin efectes en els mercats de les dues parts.

Més reunions

Per altra banda, en la seva estada a Bèlgica la delegació del CAC també s’ha reunit amb el Vlaamse Regulator voor de Media, encapçalat pel seu president, Jolis Sels, amb qui s’ha analitzat la regulació dels nous serveis audiovisuals i les iniciatives per impulsar l’educació en comunicació audiovisual.

A més, el CAC ha mantingut una reunió amb el director de sector de Serveis de Mitjans Audiovisuals de la Comissió Europea, Raffaele di Giovanni Bezzi, on s’ha analitzat la transposició de la Directiva de serveis de comunicació audiovisual aprovada l’any passat.