La presidenta del Congrés, Ana Pastor, i el marit de Montse Oliva, Amat Carceller, en el punt on s’ha col·locat la placa en memòria de la periodista (foto: Roger Pi de Cabanyes / ACN).

La presidenta del Congrés en funcions, Ana Pastor, ha presidit aquest dimarts el descobriment de la placa col·locada al pati de la cambra baixa en memòria de la periodista Montserrat Oliva, delegada d’El Punt Avui a Madrid, que va morir el passat octubre als 52 anys fruit d’un càncer diagnosticat unes setmanes abans.

Familiars, amics, diputats i companys de professió han assistit a un acte on Pastor ha destacat la figura d’una “gran periodista” i “la millor persona”. La placa, situada allà on Oliva preferia seure al pati del Congrés –punt d’intercanvi d’opinions i d’informació a la cambra baixa– diu: “La periodista Montse Oliva va observar i narrar des d’aquí la vida del Congrés durant 20 anys. La seva absència ens acompanyarà sempre”.

Nascuda a Torà (Segarra), Oliva va iniciar la seva trajectòria professional a La Mañana de Lleida. Posteriorment es va traslladar a Barcelona, on va treballar en mitjans com Las Noticias, El Observador, El Mundo i La Vanguardia, fins que el 1999 es va incorporar a la delegació de l’Avui a Madrid. Els darrers anys també havia col·laborat en mitjans com RAC1 o TV3.

Arran del seu traspàs, les mostres de condol es van reproduir tant des de l’àmbit periodístic com del polític, matèria en la qual s’havia especialitzat i era reconeguda a la capital espanyola, on va ser presidenta de l’Associació de Periodistes Parlamentaris.