Fernando Grande-Marlaska i Miquel Buch, el 19 d’octubre al centre de coordinació policial CECAT (foto: Marta Sierra / ACN).

El Grup de Periodistes Ramon Barnils considera “intolerables” les actuacions abusives i les agressions de la Policia Nacional espanyola i els Mossos d’Esquadra als diversos professionals de la informació que cobrien les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

Per això, l’entitat demana la dimissió dels càrrecs polítics responsables dels cossos policials: el ministre de l’Interior en funcions del govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska, i el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

El Grup Barnils considera “especialment greu” la jornada de divendres 18 en les mobilitzacions per la vaga general, i assenyala que les xifres “absolutament inaudites” d’agressions a periodistes i la detenció d’un fotoperiodista “fan pensar en un maniobres deliberades contra els informadors. Tot plegat certifica que aquests dies s’ha viscut un atac sense precedents al dret a la informació”.

L’observatori Mèdia.cat ha llistat provisionalment una seixantena de professionals de la informació ferits entre el 14 i el 18 d’octubre (una vintena dels quals divendres), principalment per part de Policia i Mossos. La majoria s’han produït durant els aldarulls de Barcelona, però també hi ha casos recollits a Girona, Lleida i Tarragona.