El passat diumenge, el diari El Mundo va publicar una rectificació obligat per sentència judicial de l’article Habla la primera mujer a la que torturó el asesino de Cuenca, de Javier Negre, ja que les suposades declaracions que publicava no es van produir.

“Mai va ser concedida una entrevista per qui va ser l’anterior relació sentimental de D. Sergio Morate García, conegut com ‘L’assassí de Conca’, ni aquesta va ser mai víctima de tortura i tampoc va conèixer, ni va poder prevenir, les noies assassinades”, admetia el diari.

L’article amb les suposades declaracions es va publicar al suplement Crónica el 21 de febrer de 2016, mesos després de l’assassinat de dues noies i la detenció de l’autor.

“Era la seva primera novia. I quan el va deixar, ell la va tancar, la va vexar i li va fer fotos despullada per extorsionar-la. ‘Vaig arribar a témer per la meva vida’. Localitzem la jove amb què Morate va ‘assajar’ el crim que set anys més tard executa amb la seva nova parella i una amiga. Va ser el seu pecat original”, escrivia en l’obertura de l’article inventat el periodista d’El Mundo i col·laborador d’El programa de Ana Rosa.

En l’extracte de la sentència publicada per El Mundo, també es constata que el diari va obtenir una fotografia de la noia del seu perfil de Facebook i la va difondre sense la seva autorització.