El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha citat a declarar com a investigats el jutge del cas Cursach, Miguel Florit, i el fiscal anticorrupció, Juan Carrau, per la confiscació de mòbils i material informàtic dels periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press i el control de les seves trucades.

La querella presentada per Kiko Mestre, Blanca Pou i els dos mitjans acusa Florit i Carrau dels presumptes delictes de prevaricació judicial, contra la inviolabilitat del domicili, contra l’exercici del dret al secret professional, i intercepció il·legal de comunicacions.

El jutge i el fiscal estan citats a declarar com a imputats el 8 d’abril, mentre que els periodistes denunciants declararan el 15 del mateix mes. El mateix dia està citat al TSJIB com a testimoni un dels agents policials que investiga la filtració d’un informe del cas Cursach origen de la incautació dels mòbils.

Els policies defensen la seva actuació

Un informe policial aportat al Jutjat, sobre la confiscació de mòbils i material informàtic de Kiko Mestre i Blanca Pou, assenyala que els agents van considerar “vital” el control de les trucades telefòniques dels periodistes per descobrir la font que els havia filtrat l’informe sobre el cas Cursach.

Els policies van considerar que aquesta mesura era millor que investigar els més de 20 funcionaris que tenien accés al sumari, segons explica Diario de Mallorca. En el document es defensa que l’actuació era “poc invasiva”, ja que no es revelava el contingut de les comunicacions.

A més, els agents neguen haver vulnerat la llibertat de premsa, ja que “en cap cas es va segrestar cap publicació o es va prohibir (alguna informació)”.