El jurat dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere ha donat a conèixer els treballs guanyadors de la 12a edició d’aquests guardons atorgats per l’Ajuntament de Lleida i la demarcació lleidatana del Col·legi de Periodistes.

Enguany, en la categoria de premsa escrita s’han atorgat dos premis. Per una banda, el reportatge La meva mare també juga, de José Carlos Monge Clemente, publicat al diari Segre el 7 d’octubre de 2018. I per l’altra, el reportatge Generación King Kong, de Leticia Blanco Benito, publicat el 22 de març de l’any passat al suplement Tendencias del diari El Mundo.

Per la seva part, en la modalitat d’audiovisual el premi ha estat per al treball La doble invisibilitat de la dona en el món agrari. Les cooperatives, territori masculí, dirigit per Josep Maria Sanuy Vinós, emès el 15 de setembre de 2018 al programa El debat de Lleida Activa, de Lleida TV.

Enguany, el jurat ha decidit declarar deserts els premis en les categories de fotoperiodisme i de mitjans digitals.

Els guardons, dotats amb 1.500 euros per a cada categoria, es lliuraran el proper 12 de març en un acte al Saló de Plens de l’Ajuntament de Lleida, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Els Premis Mila tenen l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació.

El jurat estava format per Sara Mestres, tinent d’alcalde de Polítiques d’Igualtat; Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Lleida; Ramona Canela, consellera del Consell Municipal de les Dones en representació de l’Associació Minerva Dones; Estela Busoms, periodista lleidatana; Meritxell Rigol, guardonada en l’anterior edició dels premis; i Isabel Hornos, tècnica de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat.