Enric Borràs, a la seu de l’Ara Balears (foto: Isaac Buj).

El periodista Enric Borràs Abelló ha estat nomenat nou director del diari Ara Balears en substitució d’Aina Vives, que exercia la responsabilitat de de novembre del 2017.

Borràs, que va formar part de l’equip inicial del mitjà, es va reincorporar el passat octubre com a director adjunt amb la missió de donar un nou impuls tant en l’edició digital com al de paper dels caps de setmana, la qual ara ha estat reconeguda.

“Tinc clar que una publicació periòdica en paper i un digital potent, progressista i en català són imprescindibles a les Balears. En el context actual, el periodisme compromès és més necessari que mai”, escriu el nou director en una carta dirigida a socis, subscriptors i lectors.

“Les característiques de l’Ara Balears el converteixen en un laboratori únic en què es poden explorar les possibilitats del futur del periodisme en un moment de transició, aprofitant molt més a fons les possibilitats d’internet”, assenyala.

Borràs és el cinquè director de l’Ara Balears des del seu naixement, el maig de 2013, després de Catalina Serra, Cristina Ros, Ferran Aguiló i Aina Vives.

Nascut a Barcelona, Enric Borràs ha exercit de periodista a Mallorca durant una part significativa de la seva trajectòria. Després de treballar en mitjans com VilaWeb i El Punt a Barcelona, el 2009 es va incorporar com a redactor al dBalears, tasca que va simultaniejar amb la corresponsalia del diari Ara des dels inicis del mitjà el novembre de 2010.

Borràs va formar part de l’equip periodístic inicial de l’Ara Balears, en el qual va ser responsable de la versió digital i de les xarxes socials, a més de redactor de notícies i reportatges de política i societat. Des del 2014 fins al passat octubre va treballar a l’Ara, on va ser responsable de xarxes socials i membre de l’equip de portadistes de l’edició digital, per després passar a ocupar-se de tribunals, successos i seguretat informàtica a la secció de societat.