Europa Press, Diario de Mallorca i els periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre han ampliat la querella per la confiscació de mòbils i material informàtic presentada contra el jutge del cas Cursach, Miguel Florit, al fiscal anticorrupció de les Illes Balears, Juan Carrau, a qui consideren “inductor” dels suposats delictes.

A més, també s’ha ampliat la querella inicial per prevaricació judicial, contra la inviolabilitat del domicili i contra l’exercici del dret al secret professional del periodista amb el delicte d’intercepció il·legal de comunicacions.

L’ampliació dels fets delictius i la seva autoria es produeix després d’haver-se conegut les interlocutòries del jutge Florit, remeses als afectats pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en una peça separada del cas Cursach on s’investiga la filtració d’un informe policial.

Els denunciants entenen que va ser Carrau amb la seva “actuació antijurídica” qui va promoure “l’arbitrària actuació” de Florit i la “grollera conculcació” dels drets dels periodistes.

“Resulta insòlita l’actuació del fiscal Juan Carrau en sol·licitar i consentir la investigació d’un presumpte delicte de revelació de secrets mitjançant la confiscació de mòbils de periodistes, l’escorcoll dels seus llocs de treball i la intercepció de les dades de trànsit de les seves comunicacions”, afirma l’ampliació de la querella.

La nova acusació també fa referència al comunicat sobre el cas de la Fiscalia anticorrpució estatal, on va realitzar “una manifestació institucional del tot absurda en el pla jurídic, doncs considerar efectes del delicte les eines de treball dels periodistes resulta grotesca, al mateix temps que insultant per a la professió”.