La plataforma digital Filmin ha estrenat en exclusiva Press, una sèrie de la BBC que explora l’univers de la premsa escrita en l’era de les fake news, el clickbait i la conversió digital. Ho fa a través de la disputa pels lectors de dos diaris ficticis, el progressista The Herald i el sensacionalista The Post, amb criteris força diferents a l’hora de treballar.

Creada per Mike Bartlett (Doctor Foster), Press està dirigida per Tom Vaughan i interpretada per Ben Chaplin, Charlotte Riley, Priyanga Burford, Paapa Essiedu i David Suchet. La sèrie consta de sis episodis d’una hora.

“Quan veus Sí, ministre sempre sembla moderna i actual, i això és el que volia aconseguir amb Press, buscar aquests temes que sempre fascinen als periodistes i els obstacles amb els quals sempre ensopeguen”, assenyala Bartlett, qui ha comptat amb l’assessorament de Roy Greenslade, analista de mitjans de The Guardian.

“En la meva recerca vaig descobrir que hi ha periodistes apassionats que treballen molt dur per vocació, però també autèntics pirates cibernètics ansiosos per obtenir el major nombre possible de clics”, afegeix el creador i guionista de Press.