La comissionada per als Drets Humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatović, ha mostrat la seva preocupació pels nombrosos casos d’atacs contra periodistes en la cobertura de les protestes de la setmana passada a Catalunya contra la sentència del procés. Mijatović ressalta que moltes de les agressions van ser realitzades per policies contra professionals de la informació degudament identificats.

“En general, em preocupa un context de creixent inseguretat per als periodistes que informen sobre la situació de Catalunya en els darrers mesos, amb atacs contra periodistes en augment”, assenyala.

La comissionada demana a les autoritats espanyoles que investiguin tots els casos denunciats d’atacs contra periodistes, i remarca que s’han de prendre mesures per garantir la seguretat de tots els informadors durant les manifestacions.

“En l’actual situació de tensió, és clau garantir el respecte total a la llibertat d’expressió, que inclou el dret a rebre i impartir informació”, afirma Dunja Mijatović.