La Unió de Periodistes Valencians atorgarà el Premi Llibertat d’Expressió 2019 als periodistes de la redacció del Diario de Mallorca i les delegacions a les Balears de les agències Europa Press i Efe, a qui la policia va requisar els mòbils i material informàtic per ordre del jutge del cas Cursach.

“Aquest premi ha de servir per a visibilitzar aquest flagrant atac a la professió i per recordar que el secret professional és un dret dels i les periodistes que ens empara davant els requeriments de tercers i que empara també a la font que ens subministra la informació”, assenyala la UPV.

Pel que fa al segon Premi Llibertat d’Expressió, en l’àmbit internacional, enguany l’entitat ha decidit guardonar Jamal Khashoggi, el periodista saudita assassinat a l’ambaixada del seu país a Istanbul. D’aquesta manera es vol “reconèixer la tasca d’aquells/es periodistes que no poden informar lliurement als seus països, que són perseguits, empresonats i fins i tot assassinats per les autoritats a les quals critiquen en els seus articles”.

La Unió de Periodistes va decidir ambdós guardons en l’assemblea general de socis, celebrada el passat dissabte. El lliurament tindrà lloc el dia 3 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.