Ramon Grau obre la Jornada de Mitjans d’Informació i Proximitat (foto: AMIC).

La primera Jornada de Mitjans d’Informació de Proximitat, celebrada a València aquest dilluns, ha aplegat més de 60 assistents, entre els quals editors de mitjans de proximitat i responsables de comunicació de grans empreses, administracions públiques i agències de publicitat i comunicació.

L’activitat ha servit per presentar la secció valenciana de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, formada per més de 30 mitjans impresos i digitals, i els seus projectes de futur.

La jornada ha estat inaugurada pel president de l’AMIC, Ramon Grau, qui ha destacat que l’associació té com a objectiu potenciar la qualitat en el sector dels mitjans de proximitat, generar utilitats als editors i ser representatius.

En l’obertura també han intervingut Marc Jiménez, subdirector general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, i Fernanda Escribano, directora general de Promoció Institucional.

Posteriorment, Josep Ritort i Àlex Ladrón de Guevara han donat a conèixer l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians, que s’ha presentat com una oportunitat per mostrar la força d’anar junts, les capacitats, utilitats i sinergies que es generen amb un treball en xarxa i compartit.

En acabar la presentació de l’AMIC Valencians, s’ha donat pas a les tres ponències de la jornada, a càrrec de Neus Navarro, delegada a València de Via Empresa; Susana Lluna, periodista i consultora en estratègia digital, i Rosalía Lloret, experta en el món digital i directora de relacions institucionals i públiques l’associació d’editors europeus OPA.

La sessió s’ha tancat amb un extens torn de preguntes, i posteriorment s’ha celebrat un dinar relacional i de debat obert.