La consellera d’Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Isabel Castro, ha confirmat en una reunió amb les associacions del sector audiovisual que el pressupost real destinat a la producció de continguts d’IB3 disminuirà en 2 milions d’euros respecte de l’any passat, una reducció superior al 20%.

APAIB, APAI, ACIB i CIMA han mostrat la seva decepció per la decisió, i han alertat que les conseqüències seran el “tancament de productores i centenars de treballadors afectats”. En aquest sentit avisen que, si el sector s’enfonsa, el responsable serà el Govern balear per “les seves mesures o la manca d’elles”.

Les associacions han demanat la ”intervenció urgent” de la presidenta Francina Armengol, i exigeixen l’increment del pressupost d’IB3 destinat a continguts, igual que s’ha fet amb informatius, a més del compromís de l’Executiu perquè les productores locals duguin a terme el 100% de la programació, així com l’increment de la producció a Menorca i les Pitiüses.

En un comunicat conjunt, APAIB, APAI, ACIB i CIMA lamenten la ”manca de compromís” de la consellera per no incrementar el pressupost de continguts ni amb partides extraordinàries ni amb l’equilibri procedent d’altres partides d’IB3.

A més critiquen que, en la reunió, Isabel Castro tampoc es comprometés a què tot el pressupost de continguts es contractés amb empreses balears. De fet, la gerent d’IB3, Marga Cardona, va confirmar que la previsió és que Mediapro s’acabi adjudicant prop d’un milió amb concursos.

Les associacions també adverteixen que, amb una graella televisiva continuista, només hi haurà pressupost per a quatre noves convocatòries, que suposen uns 300.000 euros, una quantitat que consideren “totalment insuficient” i que provocarà “que la major part de les productores no hi puguin treballar”.