La Comissió 8 de Març del sector de la informació i la comunicació de Catalunya ha exigit “l’eradicació” de totes les violències masclistes i un “compromís ferm” en la prevenció i la protecció de les víctimes, així com en un “tractament informatiu rigorós”. A més, les treballadores del sector reclamen la superació de la bretxa salarial, la qual atribueixen sobretot a la “segregació horitzontal i vertical” que afecta a les dones.

La sectorial de la Comissió 8 de Març ha impulsat el manifest Les treballadores del sector de la informació i la comunicació no aturem la lluita, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El document planteja principalment cinc exigències:

  • Un compromís de les direccions editorials i executives per implementar mesures de prevenció de les violències masclistes als equips professionals dels diversos mitjans, que garanteixin entorns de violència zero i de protecció a les víctimes.
  • El compliment en totes les redaccions de tots els mitjans de comunicació de les recomanacions del tractament informatiu de les violències masclistes, per superar la revictimització i l’assetjament sexual de segon ordre.
  • Responsabilitat a les direccions editorials i d’opinió en la publicació d’articles perquè deixin d’emetre opinions masclistes i estereotipades que només justifiquen més violències vers les dones.
  • Formació en perspectiva de gènere i de la diversitat a totes les plantilles de les empreses per aconseguir una millora substancial en el tractament informatiu de tots els àmbits.
  • Superació real de la bretxa salarial i penalització a les empreses que no compleixin: mateixa feina, igual salari.