Les dades de PGD-OJD de 2019 certifiquen la bona salut de la xarxa de periòdics de proximitat Línia. De les 19 edicions destaca la difusió mitjana del setmanari Línia Nord, al Barcelonès Nord, que amb 9.058 exemplars de tiratge mitjà és l’única publicació auditada a Badalona, Sant Adrià, Montgat i Tiana. Línia Nord es va fundar l’any 2010 i és l’únic setmanari periodístic que opera al territori i l’única capçalera que ha mantingut la presència en paper durant l’estat d’alarma per la crisi sanitària (excepte la primera quinzena d’abril).

La certificació de PGD també destaca la forta implantació de Línia als districtes de Barcelona, amb els dos quinzenals històrics: Línia Sants, amb un acumulat de 12.200 exemplars mensuals, i Línia Les Corts, amb 5.899 exemplars per edició. Per la seva part, els 6.017 exemplars mensuals de Línia Sant Martí consoliden una capçalera que és referent al districte més poblat de la ciutat. La certificació també destaca Línia Horta, amb 4.899 exemplars auditats.

Per la seva part, Línia Eixample, amb 5.008 exemplars certificats, és el primer setmanari en la història del districte central de Barcelona, i també el primer que engloba tot un districte i no només un barri. En sis dels deu districtes de Barcelona, Línia ja és l’única capçalera de proximitat.

Fora de la ciutat de Barcelona, el Grup Comunicació 21 ha consolidat plenament Línia Nord al Montserratí: amb 9.104 exemplars quinzenals auditats ja és la publicació de referència a Martorell i l’entorn, i en l’actualitat és l’única capçalera local que s’imprimeix al Baix Llobregat Nord. També destaca la xifra aconseguida pel setmanari Línia Vallès, que celebra els 20 anys d’existència, amb una de les difusions més altes de la comarca del Vallès Oriental: 10.467 exemplars que es distribueixen tots els divendres.

63 expositors

 

Amb l’objectiu d’incrementar la visibilitat de les publicacions Línia, el Grup Comunicació 21 està en plena fase d’implementació d’un ambiciós pla d’expositors distribuïts en mercats, centres cívics, biblioteques, gimnasos, estacions de tren i alguns supermercats. Actualment ja hi ha ubicats 63 expositors, i el pla de negoci contempla arribar als 200 a finals d’any.

Davant la crisi sanitària, els expositors permeten una distribució neta, ordenada i adaptada a les circumstàncies. En aquests moments, Línia ja és l’empresa editora de publicacions gratuïtes amb més expositors de Barcelona i àrea metropolitana.