L’Audiència Provincial de València ha absolt l’exdirector de Radiotelevisió Valenciana, José López Jaraba, dels delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, falsedat documental, administració deslleial i frau a l’administració que li atribuïen les acusacions per uns contractes vinculats a la productora Alba Adriática, de José Luis Moreno. La sentència es pot recórrer davant el Tribunal Suprem.

En el judici, López Jaraba va declarar que ell no s’encarregava de negociar res perquè no era competència seva i que només signava els contractes. En canvi, la Generalitat, CGT i Rafael Xambó, entre d’altres, l’acusaven dels delictes esmentats. La Fiscalia no l’acusava, i la defensa en demanava l’absolució.

Les acusacions reclamaven fins a set anys de presó i una responsabilitat civil d’1,38 milions d’euros. López Jaraba, que va ser director d’RTVV durant de 2009 a 2012, va haver de respondre sobre les suposades irregularitats en un contracte signat el 2007 amb l’esmentada productora per la sèrie Planta 25, quan no era al capdavant de la radiotelevisió pública. Després de la seva arribada, la Sindicatura va alertar que en una liquidació trobava a faltar 1,7 milions a favor d’RTVV.

Finalment es va arribar a un acord amb la productora, aquesta va reconèixer el deute i, per compensar-ho, es van lliurar uns programes de De un tiempo a esta parte. Segons el tribunal, no consta cap acord entre l’acusat i el representant de la productora per beneficiar la mercantil, ni s’ha acreditat que Jaraba signés el contracte per perjudicar RTVV, ni que els drets d’emissió de De un tiempo a esta parte estiguessin sobrevalorats.