L’actor, productor i director Antonio Banderas ha creat una productora de televisió, Soho TV, vinculada al Teatre del Soho que va obrir a Màlaga a la tardor. Per dirigir la branca audiovisual ha fitxat la periodista Maria Casado, que el passat divendres es va acomiadar de La mañana de La 1 (després d’anunciar-se que la temporada que ve seria rellevada per Mònica López) i que deixa TVE després de 15 anys.

Coincidint amb l’aturada de l’activitat provocada per la pandèmia del coronavirus, Banderas ha decidit “accelerar” la posada en marxa del departament audiovisual, el qual estava contemplat en el projecte inicial, però encara pendent d’activar. L’empresa explica que la producció de programes de televisió en l’entorn del teatre per aprofitar al màxim les seves instal·lacions ja estava previst des del principi del disseny de l’espai.

Casado assumeix amb “responsabilitat i molta il·lusió” aquest nou repte professional. “Produirem contingut audiovisual que emocioni i connecti amb les persones a través de la tele en obert, les plataformes o qualsevol pantalla oberta a tothom. Volem crear, fer-los somiar, pensar, explicar històries amb pell, en un moment importantíssim per a un sector audiovisual que s’està reinventant”, afirma la periodista, també presidenta de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió.

“En la Maria he vist que, després de la magnífica presentadora que jo havia seguit durant anys a la televisió, hi havia una dona inquieta, culta, i carregada d’idees interessants”, assenyala Banderas. “Vaig intuir, a més, que posseeix una capacitat fresca i innata per a la gestió i la creació d’espais televisius. En altres paraules, la capacitat per fer que les idees i els projectes es converteixin en realitat. Estic segur que és una aposta guanyadora per a la creació des de baix d’un centre de producció de televisió que només perseguirà l’excel·lència en els seus resultats”, afegeix.