El grup Mediaset ha demanat formalment la seva sortida de la Unió de Televisions Comercials en Obert. La junta directiva de la UTECA ha mostrat el seu “respecte” a la decisió d’abandonar una entitat que Mediaset va contribuir a fundar fa 21 anys, i ha agraït els serveis prestats durant aquest temps.

“En els últims mesos s’han evidenciat les nostres profundes diferències amb alguns associats, l’entrada en l’associació dels quals sembla haver obeït, no tant a un ànim de dinamitzar-la, com a un desig de desestabilitzar-la”, assenyala Mediaset en la carta dirigida al president de la patronal de les privades, Eduardo Olano. “Prova d’això és que les últimes reunions d’UTECA han estat més centrades en confrontacions intestines que en la defensa dels interessos comuns”, afegeix al respecte.

Aquestes “diferències” farien referència a la impossibilitat d’expulsar Kiss Media de la UTECA, a qui Mediaset i Atresmedia culpen de l’expedient sancionador per l’acaparament del pastís publicitari obert per la Comissió Nacional de la Competència.

Segons El Español, aquest dijous s’ha intentat fer fora Kiss Media en una votació en què el duopoli no han aconseguit els vots necessaris, ja que només han rebut el suport de Secuoya i Trece, però no el de Veo TV, Net TV i Real Madrid TV.