El conseller delegat de Novapress Edicions, Marc Basté, ha explicat a Comunicació 21 el projecte per reflotar el Diari de Terrassa, que ha presentat un concurs de creditors amb una oferta vinculant de l’editora que el 2018 va adquirir i reimpulsar el Diari de Sabadell.

Malgrat el digital Món Terrassa assegura que la iniciativa compta amb la col·laboració de Cecot –que apostaria per “un gran diari del Vallès”–, Basté nega tenir cap relació amb la patronal.

“L’únic model de premsa local que té sentit és el que està profundament arrelat al territori; el Diari de Terrassa ha de ser terrassenc, ha d’estar 100% enfocat a la ciutat i als seus residents, tant periodísticament com a nivell de producte i de negoci. La clau és que el diari es degui a la comunitat egarenca”, assenyala l’advocat i periodista.

Segons Marc Basté, el fet que “Terrassa i Sabadell uneixin forces, talent i finançament per garantir continuïtat dels seus diaris locals respectius és inequívocament una bona notícia”. El principal, afegeix, “és que al final del procés es pugui mantenir la continuïtat del Diari de Terrassa i tants llocs de treball com sigui possible”.