La Fundació Periodisme Plural ha incorporat vuit nous membres al seu patronat: Magda Bandera, Jordi Mumbrú, Víctor Saura, Andreu Claret, Mariano Guindal, Cesca Zapater, Maravillas Rojo i Aina Tarabini. L’objectiu és reforçar el seu compromís amb el periodisme independent i la seva implicació en la defensa dels drets humans. Amb aquestes incorporacions el patronat queda format per 24 persones.

Periodisme Plural, que va complir sis anys al febrer, edita Catalunya Plural, centrat en drets humans i pensament crític (2013); El Diari de l’Educació (2014); El Diari del Treball (2015), El Diari de la Sanitat (2014), El Diario de la Educación (2016) i la RevistaXQ dirigida als estudiants (2017).

Amb l’ampliació del patronat entren a formar part de Periodisme Plural tres dels periodistes que van estar en l’origen del projecte: Magda Bandera, Jordi Mumbrú i Víctor Saura. Per part seva, Andreu Claret aporta una llarga trajectòria en el periodisme d’àmbit internacional i en l’anàlisi política. La incorporació de Mariano Guindal respon a la voluntat de la Fundació de teixir ponts amb la resta de l’Estat, un compromís que ara vol reforçar.

Per altra banda, un dels seus objectius és editar mitjans que siguin útils a les comunitats que estan en primera línia en la defensa dels drets bàsics. En aquest sentit, la incorporació de la doctora Cesca Zapater vol reforçar l’àmbit de sanitat; la de Maravillas Rojo, el de treball, i el d’Aina Tarabini, el d’educació.