El periodista Joaquim Maria Puyal va rebre aquest dilluns la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de l’Ajuntament de Barcelona. El guardó reconeix la trajectòria seva professional, el paper pioner en les transmissions radiofòniques de partits de futbol en català des del 1976, i el foment de l’esport.

Puyal va agrair la distinció amb un discurs que va pivotar al voltant de set conceptes: consciència, il·lusió, sort, bondat, curiositat, ideals i estimació, amb les quals va destacar sobretot la seva estimació per Barcelona. El periodista també va tenir un record per a l’exregidor Joaquim Forn, que feia anys, i la resta de presos polítics.

L’alcaldessa Ada Colau va ressaltar la figura de Joaquim Maria Puyal com a “referent” del periodisme de la ciutat, i “molt especialment” de la ràdio en català. També va subratllar-ne el seu estil marcat pel “rigor” i la “humanitat”, així com el fet d’haver estat “mestre de periodistes”.

Colau també va posar en valor una trajectòria “innovadora en els formats i en el llenguatge, amb programes que han fet història i que formen part de la nostra memòria col·lectiva”.

L’escriptor Sergi Pàmies va fer la glossa del guardonat en un acte celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament conduït pel periodista Francesc Sòria.

El plenari municipal va aprovar la concessió de la Medalla d’Or a Joaquim Maria Puyal al desembre.