Els directors d’informatius de 16 canals de televisió privats i públics de tot l’Estat –entre ells els de TV3, IB3 i Canal 9– recolzen les organitzacions professionals de periodistes en la seva iniciativa de plantejar la inconstitucionalitat de la recent reforma de la llei electoral que imposa a les televisions l’emissió de blocs d’informació electoral.

Així, aquest dijous, representants de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE), el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) i l’Associació de la Premsa de Madrid (APM) es reuniran amb la Defensora del Poble, a qui demanaran que presenti un recurs d’inconstitucionalitat contra la “imposició” d’aquests blocs.

“Una ingerència inacceptable del poder polític en els mitjans”, “un atemptat contra la llibertat d’informació”, “inadmissible”, “gravíssim retrocés en la salut democràtica”. Aquestes són algunes de les consideracions apuntades pels responsables d’informatius de les cadenes sobre la normativa.

Els directors d’informatius consultats per la FAPE, són: Águeda Zarco, de Canal Extremadura TV; Agustín de Grado, de Telemadrid; César González Antón, de La Sexta; Eduardo Álvarez, de Radio Televisión Castilla y León; Francisco M. Martínez-Campos, de 7 Región de Murcia; Gloria Lomana, d’Antena 3; Javier Agost, de Rioja Televisión; Javier Algarra, d’Intereconomía TV; Juan Fernández Miranda, de Veo; Juan Pedro Valentín, de Cuatro; Nekane Domblás Hermoso, d’IB3; Roberto Montalvillo, d’EiTB; Rosa Marqueta, de TV3; Samuel Barraguer, d’Aragón TV; Susana Morales, de La 10, i Maite Fernández, subdirectora d’informatius de Radiotelevisió Valenciana.