168 pòdcasts han presentat candidatures a la primera edició dels Premis Sonor, impulsats pel magazín digital La Mira. “Amb aquestes dades es fa evident la importància i la necessitat que hi havia de reconèixer i, sobretot visibilitzar, el talent dels Països Catalans que aposta per crear contingut en català”, celebra l’organització. “El pòdcast s’ha convertit en els darrers anys en un dels productes comunicatius estrella i a casa nostra esdevé una palanca per a l’ús, difusió i preservació de la llengua catalana”, subratlla.

Durant les properes setmanes, els membres del jurat analitzaran les candidatures presentades i duran a terme la deliberació de les guanyadores. Aquestes es donaran a conèixer durant la gala que tindrà lloc el 13 de juny a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, i que es podrà seguir en directe a través de les emissores de Catalunya Ràdio.

El jurat decidirà les següents categories: pòdcast de ficció; pòdcast de narrativa no-ficció; pòdcast d’entreteniment; pòdcast conversacional; pòdcast publicitari; pòdcast d’innovació; realització i disseny sonor; guió; producció, i podcàster.

Finalment, el Premi del Públic ha rebut 2.268 propostes, presentades tant pels realitzadors com pels oients. Fins al 22 d’abril està obert el període per votar les candidatures que han rebut més suport: Això Rai; L’Ovella Verda; La Partida; Mòbil, Cartera, Claus, i Oye Polo.