La setmana passada, Televisió El Vendrell va començar a emetre a través de la freqüència titularitat de 3de8 TV, que ha deixat la TDT després de gairebé dos anys. Des de feia 13 mesos, la televisió vendrellenca emetia alguns continguts a través de Penedès TV, però la falta d’entesa amb l’Ajuntament de Vilafranca han acabat provocant la seva sortida.

El Vendrell Comunicació, quan va saber que 3de8TV volia deixar d’emetre, va iniciar els tràmits per poder utilitzar la seva freqüència, que abasta el mateix territori (Alt i Baix Penedès, i Garraf). L’empresa municipal, tal com marca la normativa audiovisual catalana, va convocar un concurs públic per trobar una adjudicatària del servei de difusió de continguts televisius, el qual es va resoldre el passat 18 d’abril a favor de Publicacions Penedès, editora del setmanari 3de8, per un període de 3 anys.

Així doncs, TV El Vendrell torna a disposar d’un canal per a ella sola i pot emetre de forma continuada, recuperant les hores d’emissió que disposava abans de la seva arribada a Penedès TV i programes clàssics de la cadena. Amb tot, en les properes setmanes s’anirà acabant de modelar la programació amb la introducció de novetats.

Per la seva part, l’editora del 3de8 s’estalvia l’important despesa que suposava el manteniment del canal, un dels motius pels quals ha deixat d’emetre, i en canvi tindrà ingressos del lloguer que ha de pagar TV El Vendrell.