El 27 d’octubre de 1964, TVE va emetre l’adaptació televisiva del dramaturg La ferida lluminosa. Era el primer cop que la televisió emetia un espai en català. Aquest dilluns, per celebrar l’efemèride, la cadena pública estatal es fa ressò en diversos programes i al web, on des de fa uns dies dedica espais i fa referències a la programació en català.

Així, el magazín d’actualitat informativa Vespre a La 2 ha preparat un programa especial que inclou reportatges, entrevistes a protagonistes del món del teatre, com ara el director i realitzador Lluís Maria Güell, i una tertúlia amb, entre d’altres, el periodista de TVE i escriptor Ferran Gonzàlez, que acaba de publicar el llibre El teatre en català a TVE (1964-2005). Per la seva part, L’informatiu migdia presenta un reportatge sobre els inicis de la programació en català a TVE.

Des de fa uns dies, el departament d’interactius ha penjat al web les obres de teatre produïdes a TVE. L’arxiu històric es va afegint als continguts del portal, amb imatges des del 1959 fins l’actualitat.

També se sumen a la celebració altres entitats, com ara la Filmoteca de Catalunya, que dimecres ha programat un acte sobre els dramàtics en català, en el qual diversos experts reflexionaran sobre la extensa relació de les arts escèniques i la seva adaptació al mitjà televisiu. Com a mostra s’exhibirà l’obra Hamlet, produïda dins del programa de TVE Lletres catalanes el 1979.