Emissions Digitals de Catalunya, societat propietària de 8tv, estudia la viabilitat de posar en marxa un canal de TDT informatiu que ocupi la freqüència deixada per Fibracat TV. Així ho plantejava la setmana passada el conseller delegat del grup, Nicola Pedrazzoli, qui posava sobre la taula un possible nom: Principal TV.

“Ara que Fibracat ha deixat d’emetre, tenim l’oportunitat de crear el primer canal d’informació sobre la base d’un diari digital. Realitzat per periodistes joves, un canal dinàmic, diferent, modern, insurgent i extremadament nou”, assenyalava en un tuit.

EDICA és la concessionària del múltiplex per on emeten 8tv, Barça TV i Cines Verdi; fins al 31 de desembre també ho feia Fibracat TV.

Antecedent

El maig de 2022, Nicola Pedrazzoli va sol·licitar al Consell de l’Audiovisual de Catalunya l’autorització per emetre un cinquè canal amb contingut informatiu, econòmic i d’actualitat a través del MUX d’EDICA, ja que les possibilitats tecnològiques de compressió permeten ampliar el nombre.

Amb tot, el CAC va acabar arxivant la sol·licitud el passat octubre, ja que havia requerit una documentació a EDICA que no va ser remesa, i es va considerar que la societat desistia del cinquè canal.