En els darrers deu anys, al món han mort més 700 professionals de la informació per fer la seva feina, segons dades de l’Organització de les Nacions Unides. A més, nou de cada deu crims contra periodistes queden impunes. Això, a banda d’intimidacions, amenaces i violència que pateixen molts dels informadors.

“Garantir la seva seguretat i assegurar que es faci justícia pels crims comesos contra aquests professionals és cada cop més important en els temps actuals, així com garantir la transparència i que els ciutadans es mantinguin informats”, va remarcar diumenge passat el secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, coincidint amb Dia Mundial per Acabar amb la Impunitat pels Assassinats contra els Periodistes, que se celebrava per primer cop.

“Cap periodista, en cap lloc del món, hauria de posar en perill la seva vida per difondre les notícies”, va assenyalar el màxim responsable de l’ONU.

“Cada cop que aquests crims queden sense castigar, impulsen un clima de por i impunitat i priven els periodistes de la seva llibertat”, va alertar per la seva part el president de l’assemblea general de l’ONU, Sam Kutesa.