Les negociacions no han prosperat. El Ministeri d’Indústria ha tirat endavant les seves intencions inicials i ha rebutjat la proposta del Govern català per mantenir els dos múltiplexs de la CCMA en el procés per alliberar espai radioelèctric en favor de les operadores de telecomunicacions per a la xarxa 4G. Segons avança l’Ara, l’argument utilitzat ha estat que no es vol crear un greuge respecte les altres televisions autonòmiques, que passaran de dos MUX a un. A Catalunya, però, hi ha un tercer MUX concessionat a Godó.

Arran de l’anomenat dividend digital, doncs, Televisió de Catalunya es quedarà sense el MUX per on emeten TV3, 3/24, Super3/33 i Esport3, i conserva per on emet TV3HD. Així doncs, abans de l’1 de gener els primers han de passar al segon, però no hi ha espai per a tots. Segons han assegurat fonts de la Secretaria de Comunicació a l’ACN, les emissions de TV3 en alta definició no es perdran. 

Davant la negativa d’Indústria, el Govern té principalment dues opcions. Una és negociar amb Godó que li faci lloc en el seu MUX, on emeten 8tv, RAC105TV, Barça TV i Bom (aquests dos en règim de lloguer). La lògica diu que hi hauria d’anar TV3HD, però això implicaria el sacrifici d’un canal, amb tots els números per a Bom, amb molt poca audiència.

L’operació comportaria un acord d’arrendament, que legalment presenta alguna complexitat, malgrat en una situació d’urgència es podria tirar endavant transitòriament. En aquest cas, a més, hi hauria un estalvi per a la CCMA, ja que el cost d’un suposat lloguer per emetre-hi algun dels seus canals seria inferior als més de 4 milions anuals de tot el MUX.

L’altra opció seria aprofitar l’espai de la TDT local que actualment està buit. Això suposaria una modificació del mapa de la TDT català i la seva resintonització seria més complicada, a més de tenir el factor temps en contra. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram