À Punt Media va posar en marxa aquest diumenge les emissions regulars de la nova televisió valenciana després de mes i mig de fer-ho en proves. Un dia històric en què el País Valencià va recuperar la televisió pública quatre anys, sis mesos i 12 dies després del tancament de Canal 9.

L’arrencada oficial de la televisió completa l’oferta d’À Punt, que va endegar les emissions radiofòniques regulars el passat 11 de desembre i va activar el web una setmana més tard, el 18.

D’aquesta manera, es culmina el procés del retorn del servei públic de comunicació aprovat per les Corts Valencianes el juliol de 2016. À Punt compta amb un pressupost de 55 milions anuals i contempla una plantilla d’unes 500 persones, tot i que de moment només s’han cobert 370 llocs de treball. Unes dimensions força reduïdes respecte als 250 milions i 1.800 treballadors que va arribar a tenir RTVV en el seu esplendor.

La programació

La nova televisió valenciana va arrencar oficialment amb À Punt Notícies, conduït per Adelaida Ferre i Vanessa Gegori. Una declaració d’intencions, ja que els informatius seran el pal de paller d’À Punt, amb una redacció integrada que elabora els continguts per a televisió, ràdio, web i xarxes socials.

Farre i Gregori presentaran els informatius diaris de la TV de les 14.30 h, acompanyades de Samuel Borja. De l’edició de les 21 h se n’encarregarà Victòria Maso, amb Isabel Sánchez als esports. Finalment, els informatius de cap de setmana els conduiran Patrícia Ramírez i Josep Grau, amb Carlos Claver als esports.

À Punt TV presenta una graella variada per a tots els públics. Dos dels puntals de la programació diària seran el magazín matinal El matí à punt, conduït per Clara Castelló, i el de tarda, À Punt directe, amb Carolina Ferre.

La graella també oferirà el programa d’humor Assumptes interns; el de reportatges en profunditat Punt docs; el programa lingüístic Trau la llengua (recuperat de Canal 9); el concurs diari Atrapa’m si pots; els espais culinaris Cuiners i cuineres i El xef a casa; el docu-show Bambant per casa; la sèrie d’humor Açò és un destarifo, o l’espai infantil La Colla.

La nova televisió també incorporarà quatre programes provinents de la ràdio: un sobre literatura, Plaerdemavida; un altre sobre llibres dirigit als joves, Una habitació pròpia; Animalades, al voltant del món dels animals de companyia, i l’espai de medi ambient Samaruc digital.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram