La direcció del diari de Vocento s’està plantejant rebaixar les corresponsalies de set a dues i mantenir només en plantilla les de Londres i Washington. Pel que fa als corresponsals d’Argentina, Jerusalem, Berlín i els dos de Brussel·les, l’empresa està negociant amb ells si mantenir-los a l’estranger com a col·laboradors o si tornen a la redacció central de Madrid. Poc abans, ja s’havien prescindit dels corresponsals de Rabat, Nova York i el segon de Washington. En cas que els corresponsals tornessin, se’ls substituiria per col·laboradors amb menys cost.

Tot i que ara els ha tocat als corresponsals, a la redacció de l’ABC hi ha un grup de redactors acomiadats que des de principis d’any continuen amb les mateixes funcions però com a col·laboradors, segons informa PRNoticias de fonts del diari. Segons aquestes, la pràctica es podria estendre properament a les redaccions de les delegacions

Les negociacions entre l’empresa i els corresponsals haurien d’haver finalitzat al setembre, quan es vol tenir la nova estructura del diari funcionant “a ple rendiment”. Segons el comitè d’empresa, el pla també afecta a diversos periodistes que treballen com a col·laboradors.

Cal recordar que, fa dos anys, la plantilla va patir un ERO de 208 persones; a més, durant el 2010 va haver-hi 20 acomiadaments, i aquest any ja han estat 28 les sortides.