Red Eléctrica Corporación ha arribat a un acord amb Abertis Infraestructuras per adquirir la seva participació del 89,68% a Hispasat per 949 milions d’euros. L’operació resta pendent de l’autorització del Consell de Ministres i dels organismes reguladors. En cas de tirar endavant, la compravenda no es completaria fins al segon trimestre.

L’acord s’ha materialitzat a través de les filials Red Eléctrica Sistemas de Telecomunicaciones i Abertis Telecom Satélites, i compta amb el vistiplau dels respectius consells d’administració.

Red Eléctrica, que realitzaria la compra amb finançament extern, compartiria accionariat amb les empreses estatals SEPI (7,41%) i CDTI (2,91%). Per la seva part, Abertis quedaria sense participacions a Hispasat, en el marc de l’estratègia per focalitzar-se en el negoci de les autopistes.

Hispasat és el primer operador d’infraestructures per satèl·lit t d’Espanya i Portugal per volum de negoci, quart operador a Llatinoamèrica i vuitè mundial, amb uns ingressos de 204 milions d’euros el 2018. Actualment compta amb una flota de set satèl·lits que donen cobertura a Europa i Amèrica, distribuint més de 1.250 canals de ràdio i televisió.

Un cop efectuada l’adquisició, Red Eléctrica promet mantenir els actuals compromisos estratègics d’Hispasat. El grup destaca que l’operació li permetrà una expansió significativa del negoci de les telecomunicacions cap a nous segments de clients i àmbits geogràfics, a més l’exploració de sinergies amb el negoci de la fibra òptica en el qual ja opera.