La direcció general de Tributs de la Conselleria d’Hisenda de la Generalitat Valenciana ha posat el 20 de març com a data límit perquè Acció Cultural del País Valencià (ACPV) pagui 600.000 euros de multa pels repetidors de l’entitat que emeten TV3.

Fins ara, l’Executiu de Francisco Camps havia imposat tres multes per cadascun dels repetidors de l’associació que havia precintat (Carrasqueta a l’Alacantí, Alginet a la Ribera Alta i Llosa de Ranes a la Costera). La primera, de 126.943,90 euros, ACPV ja la va pagar. Les dues restants, de 300.000 euros cadascuna, són les que ara reclama el Govern valencià. Fins ara, l’entitat sense ànim de lucre havia anat recorrent les ordres de pagament, però la darrera resolució de Tributs ha posat fi definitivament als recursos.

Si no es fessin efectius els 600.000 euros en aquest termini, ACPV, a més de veure augmentat el deute automàticament en un 20%, a part d’interessos, podria acabar obrint-se un procediment d’embargament de béns i drets de l’entitat, entre ells les subvencions pendents de cobrament i l’edifici Octubre, la seu de l’entitat al centre de València.

“Un atac sense precedents”

“El Govern valencià no només no ha atès les reiterades crides fetes pel Govern de Catalunya per arribar a un acord de reciprocitat entre Canal 9 i TV3, ni ha mostrat cap respecte cap als 651.650 signats de la ILP Televisió sense Fronteres, sinó que ha continuat la seua ofensiva judicial i de càstig econòmic contra ACPV, en el que és un cas d’atac a una associació cultural sense precedents”, assegura l’entitat al seu web.

Acció Cultural remarca que el Govern valencià va iniciar el gener del 2007 un procés de “persecució econòmica i política” contra l’entitat, que té com a objectiu “intentar tancar” les emissions de TV3 al País Valencià i “castigar amb multes desproporcionades una associació cultural sense ànim de lucre com la nostra”.

Fins ara, ACPV ha aconseguit mantenir molts repetidors de la xarxa en funcionament, però, a part dels tres ja precintats, els altres tres emissors principals (Montdúver a la Safor; Perenxisa, que cobreix la Ribera Baixa, l’Horta i els Camps de Morvedre i del Túria; i Bartolo, que cobreix les dues Planes) estan sotmesos a diferents procediments judicials, també impulsats per l’Executiu de Camps.