L’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) consideren un “greu error” la decisió de tancar RTVV, i es mostren a favor d’una radiotelevisió “refundada, que sigui pública, valenciana, plural, de qualitat i motor de la normalització lingüística i del sector audiovisual”.

D’aquesta manera, ambdues organitzacions s’adhereixen a la demanda que han realitzat, entre altres entitats, l’Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana (AMDComVal), l’Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes (APPV), la Federació Llull i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

En un comunicat conjunt, ACPG i l’APPEC asseguren que l’eliminació de canal Nou representa una “nova amputació” de l’espai de comunicació comú, i “desmantella” un dels més importants instruments de cohesió del País Valencià i de normalització de la llengua i la cultura pròpies. A més, afirmen que el tancament de la RTVV és un “pas enrere” en la construcció d’una indústria audiovisual del país, en la promoció de la diversitat cultural i del dret a la informació.

“La nostra cultura precisa disposar d’un espai propi de comunicació, és a dir, d’uns mitjans de comunicació públics i privats, de qualitat i en la nostra llengua. La mala gestió política, el desgavell econòmic (deute de més de 1.300 milions d’euros, contrets majoritàriament entre 1997 i 2011) i la manipulació informativa han portat a aquesta decisió de liquidar aquests mitjans de comunicació públics”, manifesten ambdues associacions.

A més, ACPG i APPEC mostren la seva solidaritat amb els treballadors afectats, els quals es quedaran sense feina “sense ser responsables de la mala gestió econòmica i política”.