Després que el PP tombés la ILP Televisió sense Fronteres al Congrés, Acció Cultural ha optat per una altra via alhora de poder veure TV3 al País Valencià. Per al seu coordinador, Toni Gisbert, “és una qüestió de temps” que es produeixi el retorn de les emissions, segons va afirmar aquest diumenge en declaracions a Catalunya Ràdio. Per fer-ho possible, l’entitat prepara una paquet de mesures polítiques i jurídiques amb partits i institucions valencianes, catalanes, de l’Estat i europees, les quals es faran públiques després de Nadal i que busquen desencallar la situació.

Encara no se sap, però, si TV3 es tornarà a veure a través dels repetidors tancats o mitjançant la xarxa institucional de repetidors de Canal 9. Per a Gisbert, la clau rau en un “canvi de majoria política” que podria produir-se “aviat”, si hi ha eleccions anticipades, cosa que no descarta.

A banda, Acció Cultural espera que el Tribunal Superior de Justícia anul·li les multes contra l’entitat imposades pel Govern de Francisco Camps (s’han pagat 500.000 euros de 900.000), cosa que podria facilitar la reobertura dels repetidors, tancats al febrer del 2011.