El president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, ha admès que és molt difícil que l’entitat pugui reunir abans de finals de maig els 800.000 euros de multa que han de pagar al Govern de Francisco Camps com a sanció per haver emès TV3 al País Valencià a través dels seus repetidors.

“L’única solució que té tot aquest conflicte és que el govern central, més enllà del múltiplex, que això és una història que jo crec que és una fal·làcia, aprovi realment la iniciativa legislativa popular que van presentar gairebé 700.000 persones”, ha assenyalat Climent aquest dimecres a El matí de Catalunya Ràdio.

Tot i la campanya endegada per recollir fons per pagar la multa, sembla que no n’hi haurà prou. Cal recordar que inicialment ACPV havia de pagar un total 600.000 euros per dues multes imposades pel Govern valencià. Com que l’entitat no va poder fer front a aquesta suma abans del 20 de març, se li va afegir un 20% de recàrrec més interessos, que pugen fins als gairebé 800.000 euros que ha de pagar ara.

De no poder-se pagar la multa, es podria iniciar un procediment d’embargament de béns mobles i immobles d’Acció Cultural, entre ells l’edifici Octubre, la seu de l’entitat situada al centre de València.