Les informacions publicades per NacióDigital i elDiario.es sobre una possible intimidació del diputat Francesc de Dalmases a una periodista del programa Preguntes freqüents ha provocat nombroses reaccions.

Segons expliquen els dos mitjans mitjançant alguns testimonis, en el programa del 9 de juliol, el vicepresident de Junts hauria agafat la periodista “pel canell” i tancat al camerino de convidats per “escridassar-la” per l’entrevista que se li havia fet a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb “cops al mobiliari i les parets”.

Davant del rebombori generat, Dalmases va voler aclarir que “no vaig insultar ni intimidar ningú. Va ser una conversa breu i des d’una perspectiva periodística vaig plantejar discrepàncies professionals”.

El director del programa, Pere Mas, va apuntar que les informacions publicades per ambdós digitals “són certes”. El periodista explica que, com la persona afectada no volia denunciar els fets, en una entrevista prèvia a RAC1 va “suavitzar l’incident”, però subratlla que “nombroses persones” ho van poder sentir, i que “els crits van arribar a l’entrada del plató del FAQS”.

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà, ha demanat un informe a la direcció de TV3 per escatir “en el mínim temps” la possible intimidació de Francesc de Dalmases a la periodista del FAQS.

El comitè d’empresa de TV3 també titlla d’“intolerable” l’actitud del diputat vers la periodista. “Estem rotundament en contra de la intimidació i de l’intent de coacció del dret a la informació”, assenyala.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha qualificat d’“intolerable” el comportament de Dalmases descrit pels mitjans, tot recordant el manifest impulsat l’any passat on reclamava “prou coaccions i agressions als i les periodistes”.

Per la seva part, el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha mostrat la seva “extraordinària preocupació” per les informacions publicades. “Les actuacions descrites estan molt allunyades dels principis del Grup”, assenyala l’entitat anunciant que obrirà un procediment intern d’investigació, ja que Dalmases és soci de l’entitat.