El comitè d’empresa i el consell professional de Catalunya Ràdio consideren que la direcció de l’emissora no vol mantenir el seu model actual sinó fer-ne un de nou que tal com s’ha plantejat és “pitjor”. Segons asseguren, prescindint dels corresponsals autònoms del territori es “liquida” un model “contrastat i eficaç” que és un dels “trets distintius” de Catalunya Ràdio des de la seva creació ara fa 30 anys.

En un comunicat conjunt, el comitè i el consell expliquen que el nou model que vol imposar la direcció podria suposar un estalvi de 125.000 euros, un 0,35% del pressupost del 2013. A més, creuen que el nou model genera alguns interrogants, com per exemple si els “quatre treballadors” que han d’ampliar la xarxa interna actual podran fer la mateixa feina que la trentena de corresponsals autònoms dels quals es prescindirà l’1 de maig.

“Sense límits horaris i amb precarietat laboral”

El comitè d’empresa i el consell professional defensen el paper que han jugat des de la creació de Catalunya Ràdio els professionals freelance repartits per les comarques catalanes, alguns dels quals portaven fins a 15 anys treballant per a l’emissora.

“No es pot entendre la informació a les nostres emissores sense el seu paper. Han fet una feina exemplar, sense límits horaris i amb precarietat laboral. Se’ls ha exigit tant o més que a la resta i han respost amb una entrega inqüestionable”, afirmen en el comunicat.