Poc abans de deixar la presidència de Bankia, Rodrigo Rato, que té un 4,5% d’accions d’Intereconomía a través d’El Manantial Información, va concedir un crèdit de 2,2 milions d’euros al grup de comunicació. Així ho assegura el periodista Enrique de Diego, acomiadat d’Intereconomía el passat desembre, qui divendres va denunciar els fets davant el fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, i el va instar a obrir diligències.

Segons De Diego, president de la Plataforma de las Clases Medias, el crèdit atorgat al grup es va fer en contra del criteri de la comissió de riscos de Bankia, que argumentava que no s’estava complint amb les condicions del prèstec de 16 milions sindicat per quatre caixes i liderat per Caja Madrid, concedit a l’octubre del 2009. El periodista considera que els fets podrien constituir “una administració deslleial en benefici propi en manifest conflicte d’interessos”.

Per la seva part, des d’Intereconomía neguen haver rebut cap crèdit de Bankia durant la presidència de Rato, mentre que des de l’entitat financera asseguren que no en tenen constància, segons informa elplural.com.